2024-03-27 Product News

Illgtspējīgas pilsētas - Laiks īstenot

Alfa Laval pulcēs ieinteresētās puses no visas vērtību ķēdes gaidāmajā sadarbības pasākumā.

Saskaņā ar COP28 vienošanos, mūsu energoefektivitātes centieniem ir jāpalielinās divas reizes, ja vēlamies līdz 2030. gadam sasniegt globālos mērķus par nulles neto emisijām. Ja vēlamies, lai šāda līmeņa izpratne kļūtu par realitāti, tā ir jāpārvērš rīcībā un jāīsteno plašā mērogā. Tieši šeit sākas ilgtspējīgu pilsētu darbība.

Ņemot vērā, ka pilsētas patērē 80% no pasaules enerģijas patēriņa un rada vairāk nekā 70% no globālajām oglekļa emisijām, uzlabojot apkures un dzesēšanas sistēmu energoefektivitāti, integrējot nozares un sadarbojoties revolucionārās partnerībās, var panākt reālas pārmaiņas.

Alfa Laval 9. aprīlī rīkos pirmo Net Zero Energy Collaboration pasākumu, aicinot nozares ieinteresētās personas, pilsētu pārstāvjus, politikas veidotājus un partnerorganizācijas piedalīties paneļdiskusijā par šo svarīgo tematu.

 

  • Kā mēs varam veicināt pārmaiņas, izmantojot partnerības?
  • Kā pārvērst informētību rīcībā un īstenot to plašā mērogā?
  • Kā rūpniecības nozares un pilsētas var sadarboties, lai divkāršotu energoefektivitāti?

COP28 izgaismoja energoefektivitātes nozīmi pilsētu ilgtspējas nodrošināšanā un to atkarības no fosilā kurināmā mazināšanā. Ir pierādīts, ka siltuma atgūšanas tehnoloģiju, kā arī apkures un dzesēšanas tehnoloģiju ieviešana ievērojami uzlabo energoefektivitāti pilsētās un būs neatņemama sastāvdaļa, lai sasniegtu neto nulles mērķus pilsētās visā pasaulē.

Līdz ar elektrifikāciju un straujo iedzīvotāju skaita pieaugumu lielākajā daļā pasaules pilsētu pieaug arī pieprasījums pēc energoefektīviem apkures un dzesēšanas risinājumiem. Lai apmierinātu šo pieprasījumu un padarītu pilsētas patiesi ilgtspējīgas, būtiska nozīme būs sadarbībai, nozaru apvienošanai un efektīvu siltumapmaiņas tehnoloģiju ieviešanai.

COP28 bija sākumpunkts izpratnes veidošanai par ilgtspējīgām pilsētām. Tagad ir pienācis laiks šīs atziņas īstenot dzīvē un efektīvi ieviest šo praksi plašākā mērogā. Energoefektivitātes paaugstināšana pilsētās un mazāka atkarība no fosilā kurināmā apkurei un dzesēšanai ir galvenais priekšnosacījums klimata pārmaiņām un atbalstam pilsētām, lai samazinātu to emisijas. Tāpēc mēs apvienojam ieinteresētās personas no nozarēm visā vērtību ķēdē, jo mums ir nepieciešama sadarbība, lai efektīvi virzītu pārmaiņas" - saka Thomas Møller, Alfa Laval Enerģētikas nodaļas prezidents.

Pasākums angļu valodā par kopīgu darbu ilgtspējīgu pilsētu labā sāksies 9. aprīlī plkst.16:00. Uzziniet vairāk un reģistrējieties pasākumam šeit: Ilgtspējīgu pilsētu tiešraide 9. aprīlī | Alfa Laval


Programma

IEVADS - Pilsētas izaicinājums enerģētikas pārveidē


COP28 - Pilsētu ieguldījums energoefektivitātes pasākumu īstenošanas tempa divkāršošanā
Mark Watts, Executive Director at C40 Cities Climate Leadership Group 


PĀRDOMAS NO COP28
Julien Gennetier, President Gasketed Plate Heat Exchangers at Alfa Laval
Anna Hall, Head of Public Affairs, Energy Division at Alfa Laval


SEEING IS BELIEVING - Labākās prakses energoefektivitātes jomā pilsētās un to apkārtējās ekosistēmās


PANEĻDISKUSIJA - Kādi ir risinājumi un kā tos īstenot?
Kāda nozīme ilgtspējīgā pilsētā ir enerģijai, centralizētai siltumapgādei un siltumtīkliem? Kā standartizācija un sadarbība visā vērtību ķēdē atbalsta mēroga palielināšanu? Kā politika un finanšu instrumenti var atbalstīt pārmaiņas? Kāda nozīme ir energoefektīvām ēkām un visaptverošai energosistēmai? Kā centralizētā dzesēšana var palīdzēt pilsētām ceļā uz neto nulles līmeni?

DALĪBNIEKI

Aurélie Beauvais, Managing Director at Euroheat & Power
Olivier Racle, Head of the Business Platform DHC at ENGIE
Phil McDermott, City Energy Transformation Lead at E.ON UK
Sezgin Kadir, Group CEO at Kraftringen
Anna Ekdahl, Director, Energy Intensive Industries, Energy Transition at Ramböll
Ulf Gehrckens, Executive Vice President Corporate Energy & Climate Affairs at Aurubis AG
Malgorzata Moczynska, President Brazed and Fusion-bonded Heat Exchangers at Alfa Laval
Neil Parry, Global Head of District Energy at Alfa Laval


ONE MORE THING – sadarbības spēka demonstrēšana
Nozarē pirmās tehnoloģijas kļūst par daļu no centralizētās siltumapgādes tīkla


Pasākumu vadīs žurnāliste un ES klimata pakta vēstniece Catarina Rolfsdotter

 

 

Lai iegūtu vairāk informācijas, sazinieties ar:

Anna Hall
Head of Public Affairs, Energy Division, Alfa Laval
Mobile: +46 725 544 865
anna.hall@alfalaval.com


Šis ir Alfa Laval

Spēja maksimāli izmantot to, kas mums ir, ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Kopā ar saviem klientiem mēs ieviešam inovācijas nozarēs, no kurām ir atkarīga sabiedrība, un radām ilgstošu pozitīvu ietekmi. Esam apņēmušies palīdzēt miljardiem cilvēku iegūt nepieciešamo enerģiju, pārtiku un tīru ūdeni. Vienlaikus mēs dekarbonizējam jūras flotes, kas ir globālās tirdzniecības mugurkauls.

Mēs esam tehnoloģiju un risinājumu pionieri, kas ļauj mūsu klientiem atraisīt resursu patieso potenciālu. Tā kā mūsu klientu uzņēmējdarbība kļūst spēcīgāka, mērķis - patiesi ilgtspējīga pasaule - kļūst arvien tuvāks. Uzņēmums ir apņēmies optimizēt procesus, radīt atbildīgu izaugsmi un veicināt progresu, lai atbalstītu klientus to biznesa mērķu un ilgtspējības mērķu sasniegšanā. Kopā mēs esam pozitīvas ietekmes pionieri.

Uzņēmums Alfa Laval tika dibināts pirms 140 gadiem, tā klienti ir aptuveni 100 valstīs, tajā strādā vairāk nekā 21 300 darbinieku, un tā gada apgrozījums 2023. gadā bija 63,6 miljardi Zviedrijas kronu (5,5 miljardi eiro). Uzņēmums ir kotēts Nasdaq Stokholmas biržā.

www.alfalaval.com

Atzīmes

Visas

Saistīts saturs: